Prezentare

Sistemul de sanatate actual trece printr-o perioada de reforma datorita infiintarii unor noi institutii: Casa de Asigurari de Sanatate si medicul de familie. Aceste institutii trebuie sa vina in sprijinul populatiei, in vederea inlaturarii dificultatilor datorate atat insuficientei informari a cetatenilor cu privire la oferta de servicii de sanatate cat si a nivelului educatiei medicale.

In orasul Otopeni, ocrotirea sanatatii este asigurata prin reteaua de sanatate alcatuita din unitati care activeaza in sistemul public si sistemul privat de sanatate, asistenta medicala primara desfasurandu-se in sistemul traditional, unde, in prezent, se inregistreaza o trecere dinspre sistemul public spre cel mixt si privat.

In momentul de fata, in orasul Otopeni exista o retea medicala alcatuita din: 1 policlinica in cadrul careia exista cabinete medicale specializate si laboratoare de analize medicale dotate cu aparatura moderna, 1 dispensar medical in cadrul caruia isi desfasoara activitatea 8 medici de familie, 2 cabinete medicale de stomatologie, 3 farmacii private si un salon de infrumusetare. In cadrul acestor unitati medicale isi desfasoara activitatea medici titulari pe post si cadre sanitare medii.

Ocrotirea sanatatii locuitorilor orasului Otopeni este asigurata si prin reteaua de sanatate a Municipiului Bucuresti, datorita situarii in imediata apropiere a acestuia.

Se poate mentiona faptul ca in prezent nu exista un sistem de asigurare a asistentei medicale pentru persoanele de varsta a III-a, ca populatia nu este informata suficient cu privire la oferta de servicii de sanatate, ca populatia nu se implica in deciziile privind asistenta medicala comunitara si ca reglementarile Casei de Asigurari de Sanatate nu inlesnesc accesul pacientilor la serviciile medicale, acestia fiind plimbati pentru rezolvarea unor probleme de sanatate din cauza birocratiei.

Politica de reorganizare a sistemului medical local este orientata, in prezent, spre o crestere a calitatii serviciilor medicale, prin sprijinirea de catre autoritatile locale a medicilor de familie si construirea unei crese si a unui Centru pentru ingrijirea batranilor.

Meteo

Meteo otopeni

Camere web

Camere web otopeni