REGULAMENT OFICIAL AL CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE "OTOPENI PRIN OCHII TAI"

REGULAMENT OFICIAL AL CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE "OTOPENI PRIN OCHII TAI" 2018

ART.1. CONDITII GENERALE 1.1. Concursul foto Otopeni prin ochii tai! este organizat de SC Agresiv Media SRL cu sustinerea Primariei Orasului Otopeni. Agresiv Media este societate comerciala cu sediul social in Bucuresti, str. Zambilelor 62 sector2, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/16442/2003, Cod fiscal RO 15963009.
1.2. Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului . Inscrierea in concurs implica acceptul tacit al tuturor participantilor privind regulamentul oficial cu regulile ce decurg din acesta.Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica termenii de desfasurare ai Concursului fara notificare prealabila. Orice modificare va fi anuntata pe site ul www.otopeniro.ro in sectiunea dedicata concursului.
1.3. Concursul de fotografie „Otopeni prin ochii tai ! Portret de oras in obiectiv” propune 12 teme de concurs, cate o tema pentru fiecare luna de concurs (ianuarie-decembrie 2018). Tematica: concepte si idei inspirate din viata urbana a locuitorilor orasului Otopeni, evenimente locale, peisaj urban, anotimpuri, peisaje, traditii si obiceiuri, leaganul credintei, natura statica, portret. Lasam imaginatia concurentilor sa lucreze si acceptam orice fotografie care exprima intr-un fel sau altul tematica de concurs.

ART.2. CALENDARUL DE DESFASURARE AL CONCURSULUI 2.1. Concursul se desfasoara in perioada IANUARIE –DECEMBRIE 2018 conform agenda concurs. 01.-31.01.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru lunile ianuarie
01-28.02.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna februarie
01-31.03.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna martie
01-30.04.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna aprilie
01-31.05.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna mai
01-30.06.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna iunie
01-31.07.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna iulie
01-31.08.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna aug.
01-30.09.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna sept.
01-31.10.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna oct.
01-30.11.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna nov.
01-31.12.2018-inscrierea in concurs a fotografiilor pentru luna dec.
2.2. Selectarea fotografiilor castigatoare se va face de catre Organizator in zilele urmatoare inchiderii editiei din luna respectiva ( editia se inchide la sfarsitul fiecarei luni), iar castigatorul vafi anuntat in zilele de 10 ale lunii urmatoare.

ART.3. DURATA CONCURSULUI SI LOCUL CONCURSULUI 3.1. Concursul de fotografie "Otopeni prin ochii tai" se desfasoara in perioada 01Ianuarie-31Decembrie2018 iar participantii la concurs vor transmite fotografiile in acest interval.
Orice participant la concurs care va transmite fotografiile dupa aceasta data nu va fi luat in considerare.
3.2. Fiecare participant la concurs poate inscrie un numar nelimitat de fotografii in fiecare luna pe intreaga perioada de desfasurare a concursului01 ianuarie –31 decembrie 2018

ART.4. DREPTUL DE PARTICIPARE
4.1. La concurs pot participa toti rezidentii romani din orasul Otopeni cu varsta de minim 14 ani impliniti.

ART.5. TEMATICA CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE: Otopeni prin ochii tai ! Portret de oras in obiectiv”
5.1. Fotografiile vor fi realizate conform tematicii propuse de Organizator:
 • Tema concurs Ianuarie: Gerar. Inceput de an. Iarna de poveste in Otopeni.
 • Tema concurs Februarie: Joc de lumini. Peisaj urban. Otopeni panoramic.
 • Tema concurs Martie: Natura prinde viata si culoare. In dar un martisor.
 • Tema concurs Aprilie: Farmecul primaverii. Lumina Invierii .
 • Tema concurs Mai: Otopeni centru urban modern. Poarta catre Europa. Arhitectura urbana.
 • Tema concurs Iunie: Fii copil pentru o zi. Zambet si bucurie.
 • Tema concurs Iulie Otopeni in miscare . Activitati de grup.Competitie
 • Tema concurs August : Zile insorite de vara . Timp liber in familie.
 • Tema concurs Septembrie: Otopeni hai la joc; Prima zi de scoala cu emotie;
 • Tema concurs Octombrie :Momente de viata cu zambet si umor. Sarbatorile toamnei.
 • Tema concurs Noiembrie :La plimbare prin Otopeni. Arhitect ura orasului. Parcuri si cladiri.
 • Tema concurs Decembrie Otopeni in haina de sarbatoare . Bradul de Craciun.
5.2. Fotografia trebuie sa fie facuta anul acesta, sa fie trimisa in formatul original din aparatul de fotografiat (inclusiv numele fisierului) si sa fie de minim 1megapixeli. Te rugam sa nu modifici sau sa nu imbunatatesti fotografiile (cu exceptia strictului necesar, ca sa obtii un echilibru real al culorilor si claritatii). Daca ai adaugat sau ai eliminat vreun element folosind functiile digitale, te rugam sa nu ne trimiti fotografia. Noi verificam autenticitatea fiecarei fotografii castigatoare. Nu se vor accepta fotografii sau copiate de pe internet sau din alta sursa.
5.3. Nu se accepta prelucrari la poze ca de exemplu persoane sau obiecte puse artificial in cadru, blururi artificiale. De asemenea, sunt permise corectiile de baza din programele de editare, cum ar fi levels, curves etc. Nu sunt permise colajele. Nu se accepta fotografii royaltyfree sau luate din diverse colectii platite. Nu sunt acceptate fotografii obscene sau cu continut imoral.
5.4. Utilizatorii trebuie sa fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs. Organizatorii concursului nu isi asuma nici o responsabilitate privind eventuale incalcari ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine in mod exclusiv celui care a trimis fotografia.
5.5. Participantul isi asuma intreaga responsabilitate asupra originalitatii, dreptului de folosire si continutului fiecarei lucrari inscrise. Participantul poarta singur responsabilitatea juridica cu privire la asemanarile de orice fel pe care le poate aduce lucrarea lui catre terte persoane prin lucrarea sa.
5.6. Participarile sunt individuale (nu se admit lucrari cu caracter de colaborare).
5.7. Participantilor nu li se permite inscrierea unei lucrari ce apartine unui alt artist in numele altei persoane.
5.8. Participantii trebuie sa respecte tema propusa. Nerespectarea acestei reguli poate fi baza eliminarii lucrarii din concurs.
5.9. In cazul nerespectarii uneia sau mai multora dintre obligatiile de mai sus, organizatorul concursului poate decide sa excluda din competitie un participant.
5.10. Nu sunt acceptate derogari de la termenii de desfasurare a concursului.
5.11. Inscrierea in concurs prin transmiterea fotografiilor implica acceptul participantului la concurs de a oferi Organizatorilor si partenerilor concursului dreptul de a folosi oricand si pentru o perioada nedeterminata toate fotografiile inscrise in concurs, dreptul de a publica imaginile respective, integral sau partial, in format digital si/sau tiparit, impreuna cu drepturile de autor si folosinta ce decurg din aceasta.
5.12. Folosirea imaginilor poate fi insotita de mentionarea numelui autorului, dupa caz.
5.13. Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sacontina vreun watermark.
5.14. Toate fotografiile vor avea in comentariu numele pozei si o scurta descriere.
5.15. La Concurs nu pot participa membrii organizatorului si ai partenerilor acestuia.

ART.6. MODUL DE DESFASURARE AL CONCURSULUI
6.1. Participantii vor transmite fotografiile prin intermediul contului de transfer la adresa -otopeni.transfer.ro sau prin email la adresa concurs@agresivmedia.ro Un singur fisier nu trebuie sa depaseasca spatiul maxim alocat de 10megapixeli. Sunt acceptate fisiere transmise in mai multe e-mailuri.
6.2. Participantii la concurs sunt obligati sa transmita odata cu fotografiile inscrise in concurs si datele de identificare din buletin ( nume, prenume, cnp, adresa de domiciliu) folosind casuta mesaj a contului detransfer otopeni.transfer.ro sau prin email la adresa concurs@agresivmedia.ro Fotografiile vor fi trimise pe adresa concurs concurs@agresivmedia.ro In caz ca vor fi acceptate in concurs de organizator vor fi publicate (ne rezervam dreptul de a alege numai fotografiile relevante pentru publicare) in pagina de facebook a concursului https://www.facebook.com/otopeniprinochiitai In e-mail se vor preciza titlul fotografiei si numele participantului .Varsta minima de participare este de 14 ani cu domiciliul in Otopeni . Fiecare participant poate trimite un numar nelimitat de fotografii pentru fiecare luna de concurs.
6.3. Participantii care transmit fotografiile, fara a transmite si datele de contact nu vor fi luati in considerare.
6.4. Detalii privind concursul se pot obtine prin solicitari la adresa de email a organizatorului de concurs: concurs@agresivmedia.ro
6.5. Organizatorul va selecta fotografiile care corespund cerintelor tehnice si tematicii de concurs propuse; in urma selectiei se va alege castigatorul, iar fotografia castigatoare va fi incarcata pe siteul Primariei Otopeni la sectiunea dedicata concursului www.otopeniro.ro/noutati/ concurs de fotografie "Otopeni prin ochii tai!"

ART.7.  JURIU
7.1. Juriul este format din membrii organizatorului si Primariei Otopeni.
7.2.Castigatorii premiilor vor fi anuntati de catre Organizator conform calendarului de concurs pe siteul www.otopeniro.ro/noutati si telefonic.
7.3.Critieriul de baza pentru jurizare este respectarea tematicii propuse, puterea elementelor emotionale ale lucrarii, creativitatea si originalitatea, elementele tehnice ale lucrarii.
7.4.Criteriile de jurizare sunt urmatoarele: respectarea tematicii ( 50%) puterea elementelor emotionale (20%), creativitatea si originalitatea(20%), elementele tehnice ale lucrarii (10%).Interpretarea acestor reguli, a temei ori a meritelor artistice si tehnice, ramane la latitudinea exclusiva a juriului. Deciziile juriului sunt finale si nu se supun contestatiilor.

ART.8. PREMIILE
8.1. Se va stabili un numar de 12 castigatori ( cate o fotografie pentru fiecare luna Ianuarie-Decembrie 2017 Fiecare castigator va primi cate un premiu ce consta intr-un KIT profesional ce contine:CAMERA FOTO PROFESIONALA DSLR MARCA CANON CU OBIECTIV SI ACCESORII.
8.2. Pentru a fi validat drept castigator, participantul are obligatia de a prezenta organizatorilor datele necesare pentru verificarea identitatii : serie si numar buletin, CNP si adresa. Numele declarat la inscrierea in Concurs trebuie sa fie acelasi cu cel din actul de identitate. Refuzul sau imposibilitatea de a prezenta spre validare aceste date la cererea Organizatorului atrage dupa sine, in mod automat, anularea premiului castigat de catre participant.

ART.9. PREDAREA PREMIILOR
9.1. Acordarea premiilor poate fi un eveniment public.Participarea la Concurs constituie acordul potentialilor castigatori referitor la faptul ca persoana, numele, adresa de domiciliu si fotografia pot fi facute publice si folosite in materiale electronice sau tiparite de catre Organizatori fara nici un fel de plata aferenta, acord valorand cesiunea drepturilor patrimoniale corespunzatoare ale castigatorilor catre Organizatori pe teritoriul Romaniei pentru intreaga perioada de protectie a acestora.
9.2. Inmanarea oficiala a premiilor se va face la sediul Primariei Ot openi din strada 23August nr.10, in conformitate cu prevederile Regulamentului oficial, dar nu mai tarziu de 2 saptamani de la anuntarea castigatorilor, in caz contrar premiile nemaifiind datorate de catre Organizatori.
9.4. Toate premiile se supun taxelor si impozitelor, po trivit prevederilor Codului Fiscal al Romaniei.

ART.10. ACORD DE PRINCIPIU
10.1.Odata cu inscrierea fotografiilor in concurs, participantii au acceptat in totalitate conditiile prezentului regulament si eventualele decizii ulterioare ale organizatorului.
10.2.Regulamentul acestui concurs se poate modifica in caz de nevoie in asa fel incat sa asigure corectitudinea desfasurarii concursului. Ne rezervam dreptul sa refuzam publicarea fotografiilor care nu ni se par in acord cu tema de concurs.

Sondaj

Diagnoză socio-economică a orașului Otopeni

Cum apreciați situația actuală a orașului Otopeni
în ceea ce privește următoarele aspecte?Meteo

Meteo otopeni

Camere web

Camere web otopeni